Groentenspiezen met kruidenolie

Groentenspiezen met kruidenolie

Nodig:
1 gele paprika
1 courgette
4 sjalotten
20 gr.platte peterselie
15 gr. verse basilicum
1 teen knoflook
75ml olijfolie
250 gr. cherrytomaten

Bereidingswijze:
Steek de barbecue aan. Laat de houten satéprikkers 30 min. weken in een schaal met water, zodat ze niet verbranden op de barbecue. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm. Halveer de courgette in de lengte en snijd de helften in plakken van 1,5 cm. Snijd de sjalotten in 4 parten. Snijd de peterselie grof en doe in een hoge beker. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en voeg deze toe. Voeg de knoflook, olie, peper en eventueel zout toe en pureer met de staafmixer tot een kruidenolie. Maak aparte spiesen van de courgette, paprika, sjalotten en tomaten. Bestrijk de groentespiesen met de helft van de kruidenolie. Gril de sjalotten ca. 12 min. op de barbecue, de courgette ca. 10 min. en de paprika en tomaten ca. 5 min. Keer regelmatig. Haal de groenten van de satéprikkers of spiesen en doe in een schaal. Verdeel de rest van de kruidenolie erover.

Bron: AH

 

Man it's good!

Geroosterde groenten met balsamicodressing

Lees meer...

Geroosterde zoete wortel

Lees meer...

Meer inspiratie?

Verkrijgbaar bij

Exclusief verkrijgbaar bij AH.