Hoe brandt de BBQ het best?

Hoe brandt de BBQ het best?

De meest makkelijke manier om de BBQ goed te laten branden is toch wel aansteken met aanmaakblokjes.
De bekende bruine aanmaakblokjes bevatten geen schadelijke stoffen en zijn in tegenstelling tot de witte chemische aanmaakblokjes, reukloos. Ze zijn gemaakt van geperst karton met een milieuvriendelijke brandpasta. Het enige nadeel is dat ze roken, dus mocht je in een park waar meerdere mensen zijn gaan barbecue├źn, zorg dan dat de wind goed staat.

  1. Strooi een laag houtskool of briketten op het rooster (zorg dat de ventilatiegaten open staan zodat de barbecue goed kan trekken).
  2. Plaats de aanmaakblokjes zo diep mogelijk tussen de kolen of briketten, warmte stijgt.
  3. Steek de aanmaakblokjes aan en wacht tot ze goed branden.
  4. Als ze goed branden kun je met behulp van een oude barbecue-tang de briketten op en rondom de aanmaakblokjes leggen (zonder de vlam te smoren natuurlijk), je kunt zo verschillende torentjes bouwen.
  5. Laat de barbecue 20 minuten met rust.
  6. Verspreid de kolen of briketten over het rooster.
  7. Als de aanmaakblokjes niet meer branden (vlammen verbranden het vlees) en de kolen of brikketen een witte laag hebben gekregen, dan is de barbecue zo goed als klaar. Is dat nog niet het geval, laat de barbecue dan nog even rusten.

Eet smakelijk!

 

Man it's good!

Verkrijgbaar bij

Exclusief verkrijgbaar bij AH.