
Zoet aardappel-currysoepje
Nodig voor 4 porties:
4 grote aardappels (bijv. Santé of Bintje), schoongeboend
2 eetlepels olijfolie
1 ui gesnipperd
1 bosje dille, fijngehakt
250 ml zure room
Bereidingswijze:
Kook de zoete aardappels en 1 gesnipperde ui in de groentebouillon in ca. 20 minuten gaar. Voeg de gele currypasta of kerriepoeder toe en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper. Mix 3 eetlepels zonnebloemolie met 1 theelepel komijnpoeder en een snufje zout. Snijd pitabroodjes in repen en rol ze door de komijnolie. Bak ze knapperig in de oven. Serveer de soep in glaasjes met een schepje joghurt, wat fijngehakte peterselie en de pitabroodstengels.
Bron: EMTE
Verkrijgbaar bij
Exclusief verkrijgbaar bij AH.
