
Platbrood
Nodig voor 4 porties:
400 gr. zelfrijzend bakmeel
1 tl. zout
320 gr. yoghurt
3 el. olijfolie
2 tl. zeezout
Bereidingswijze:
Steek de barbecue aan. Doe het bakmeel, zout en de yoghurt in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel in 8 porties en duw tot platte broodjes van ca. 10 cm doorsnede. Gril 3-5 min. op het rooster knapperig en goudbruin. Keer, besprenkel met de olie en bestrooi met het zout. Gril nog 3-5 min. Serveer warm, lauw of koud.
Variatietip:
Midden-Oosters: voeg bij het maken van het deeg 1 el zhug (specerijenmelange) en 1 el gekneusde komijnzaadjes toe.
Variatietip:
Indiaas: voeg bij het maken van het deeg 1 el vadouvan (specerijenmelange) en 1 el gekneusd korianderzaad toe.
Variatietip:
Italiaans: voeg bij het maken van het deeg de fijngesneden naaldjes van 3 takjes rozemarijn en 1 el gekneusd venkelzaad toe.
Bron: AH
Verkrijgbaar bij
Exclusief verkrijgbaar bij AH.
