Gepofte aardappel met roomsalsa

Gepofte aardappel met roomsalsa

Nodig voor 4 porties:
4 grote aardappels (bijv. Santé of Bintje), schoongeboend
2 eetlepels olijfolie
1 ui gesnipperd
1 bosje dille, fijngehakt
250 ml zure room

Bereidingswijze:
Verhit voor de salsa 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui. Laat afkoelen en roer de ui met de dille of kervel door de zure room. Breng op smaak met zout en peper en bewaar in de koelkast. Kook de aardappels eventueel circa 10 minuten voor. Leg ze op een stuk folie en bestrijk ze met olie. Vouw het folie goed dicht, maar niet te strak. Leg de aardappels aan de zijkanten van het barbecuerooster en rooster ze in 10-15 minuten gaar (15-20 minuten als ze niet zijn voorgekookt). Verwijder het folie en maak een inkeping aan de bovenkant van de aardappel. Schep de roomsalsa erop.

Bron: EMTE

 

Man it's good!

Zoet aardappel-currysoepje

Lees meer...

Platbrood

Lees meer...

Meer inspiratie?

Verkrijgbaar bij

Exclusief verkrijgbaar bij AH.